Valors apunta a la necessitat de l’interdependència

valors_interdeependcia_portadaVivim en un món interdependent, des d’un punt de vista especialment econòmic. A resultes del procés de globalització, tot queda absolutament connectat i el que passa en un país llunyà pot afectar-nos l’endemà directament, amb tota la seva cruesa. Però a nivell personal, segurament no som encara prou conscients de com depenem els uns dels altres, de com sense els altres no som. Aquest mes de gener, amb l’educadora social Asun Pié Balaguer, reflexionem sobre totes aquestes qüestions. “Per sostenir-nos, tots necessitem de l’altre”, aclareix aquesta professora de la UOC a l’entrevista que li fa Maria Coll. Completen el monogràfic una entrevista al filòsof Francesc Torralba i articles de Sònia Herrera i Toni Rodon.

Fora del monogràfic, conversem amb el bisbe Juan María Uriarte sobre el procés de reconciliació al País Basc, cinc anys després de l’anunci del final de la violència d’ETA.   “Perdonar és recordar d’una altra manera, sense ressentiment”, afirma Uriarte, bisbe emèrit de Sant Sebastià, que va exercir de mediador a les converses de pau entre ETA i el govern espanyol en època de José María Aznar. Uriarte va ser al novembre a Barcelona participant en un cicle de diàlegs sobre el País Basc organitzats per l’Institut Internacional Català per la Pau.

A la secció de propostes, Lucia Montobbio ens parla de l’espai per a gats que funciona al barri de Gràcia de Barcelona, que promou la seva adopció. I a Històries amb valors, Maria Coll recorda a Una Escolta de Traductors, l’exemplar convivència interètnica que hi va haver a Toledo entre el segle XI i XIII. Aquest mes de gener, a més a més, s’estrena com a columnista Àngel Puyol, professor d’ètica a la Universitat Autònoma de Barcelona, que substituirà a partir d’ara el pedagog Gregorio Luri, amb una reflexió sobre el concepte de “postveritat”.

En el Pòrtic celebrem que el 2 de febrer, en una acció conjunta amb l’associació mataronina Planeta Lletra, s’inaugurarà a la biblioteca Antoni Comas de la capital del Maresme una exposició que recopila alguns dels millors contes que durant deu anys s’han publicat a la revista provinents d’aquesta entitat de persones inquietes per les lletres. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *