El Valors de febrer proposa posar-se a la pell de l’altre

Més enllà de la generositat, l’empatia, la tolerància o la convivència, la revista Valors dedica el monogràfic de la seva edició de febrer al valor de l’alteritat, al posar-se a la pell de l’altre i mirar les coses des de la seva visió.

Per parlar-ne hem acudit a Begoña Roman, catedràtica de filosofia de la UB, que és l’entrevistada principal del número; Àngels Valls, professora d’Organització i Direcció de persones d’ESADE; Josep Lluís Micó, expert en ciberètica el qual apunta noves perspectives al voltant de l’àmbit digital; Àngels Cantos, directora de la Fundació Hospital de Mataró; i Cécile Barbeito, investigadora de l’Escola de Cultura de la Pau de la UAB. Tots ells aporten una visió serena del que suposa anar un pas més enllà de la generositat o l’empatia i endinsar-nos en l’alteritat.

També recuperem una entrevista que ara fa unes setmanes fèiem al Valors a l’Alça a  Manuel Cruz, catedràtic de filosofia també de la UB, on parla de les perspectives que s’obren per aquest 2014, un any en què sembla que tècnicament ja no estarem en recessió però en el qual -en canvi- encara ens sentirem immersos de ple en una crisi que queda clar que va més enllà d’un cicle econòmic. “Vivim una barreja d’esperança i resignació”, apunta Cruz.

I a la secció L’article del mes, on en cada edició un especialista d’una temàtica o una persona de reconegut prestigi, ens obre les portes a una reflexió de gruix, el doctor en Ciències Polítiques Toni Rodon analitza alguns resultats de l’Enquesta Social Europea com el grau de felicitat i de tolerància de la societat espanyols sota el títol De la perplexitat a la decisió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *