Un supermercat íntegrament gestionat per persones amb discapacitat

Aquest dimecres obre a Manresa un nou supermercat de la cadena Caprabo. Aquest fet potser no seria notícia si no fos perquè l’establiment situat al carrer Barcelona 72 de la capital del Bages serà el primer supermercat de Catalunya gestionat íntegrament per a persones amb discapacitat. L’obertura d’aquest supermercat es el resultat d’un conveni signat entre Caprabo i la Fundació Ampans. Tal i com explica el director general de la fundació, Toni Espinal, l’objectiu de la fundació “és acompanyar i preparar a les persones perquè puguin ocupar un lloc de treball en empreses de la comarca”i en aquest sentit “l’obertura d’aquest establiment és un pas més en la diversificació laboral”.

L’obertura d’aquest establiment és una iniciativa pionera a Catalunya que suposa un pas endavant en la diversificació laboral del centre especial de treball i respon a l’objectiu de generar noves oportunitats laborals per a persones usuàries del centre. A més, fa visible la diversitat de capacitats i les seves opcions professionals en un sector en què estaran en ple contacte amb la societat de manera intensa i diària.

El supermercat, d’uns 320 metres quadrats de superfície, donarà feina a 10 persones amb discapacitat. El públic podrà visitar el supermercat avui de 18 a 20.30h i l’endemà, dijous 30, entrarà en funcionament.

La plantilla de treballadors del nou supermercat s’ha format a les instal·lacions del Caprabo del Passeig Pere III per conèixer l’assortiment de productes i garantir el correcte funcionament de la botiga, així com la metodologia del supermercat sota la filosofia de treball d’AMPANS.

Fundació Ampans

La fundació Ampans treballa des de fa50 anys per promoure l’educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat, creant i gestionant centres, serveis, programes i suports.

El 2016 va acompanyar un total de 2.228 persones en serveis d’escola d’educació especial, formació, treball, atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, oci, esport i tutela, promovent l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats.

En l’àmbit laboral, crea empreses i serveis que donen feina a més de 200 persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat en els sectors de jardineria, neteja, serveis de suport a la indústria, arts gràfiques, medi ambient, o mitjançant un Garden a Santpedor (Bages ), un restaurant a Manresa, Canonge, Formatges Muntanyola i vins Urpina. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *