Un autèntic plaer

Ara si que s’acaba el curs. I venen les vacances. El temps de descansar. El temps dels plaers, del gaudi, del dolce far niente. Un plaer que no sempre sabem viure amb naturalitat, tan obsessionats com estem per la feina, per les mil coses que omplen el nostre dia a dia. Això és el que ens ha empès, just abans de marxar de vacances, a dedicar el darrer monogràfic del curs al plaer, un ámbit que a més a més creiem molt poc reflexionat des d’una perspectiva ètica. La transcripció de les consideracions que, en aquest sentit, va fer la religiosa benedictina Teresa Forcades en el Sopar Debat 2009 celebrat el 27 de maig al Casal de Sant Josep de Mataró és la peça principal d’aquest monográfic [veure vídeo íntegre]. Un acte, per cert, organitzat per Cristianisme Segle XXI, Justícia i Pau del Maresme, Acció Catòlica Obrera, Grup Tercer Món Mataró i la pròpia revista Valors i que tancava una marató d’accions presencials de la nostra entitat, que van començar a l’abril amb un cicle dedicat a Pere Casaldáliga i van seguir el mes de maig amb la segona edició de la Jornada Valors i Compromís. El monogràfic sobre el plaer el completen una entrevista [llegir] al jesuíta Xavier Melloni -al qual la prestigiosa editorial Fragmenta acaba de publicar El Desig essencial– i articles de Miquel Ruaix [llegir article], Natàlia Pla [llegir article] i Francesc Ponsa [veure bloc]. Tanquem la paradeta, doncs, fins al setembre. Ha estat un autèntic plaer compartir el curs amb vosaltres.

Consulta el monogràfic de la revista clicant aquí.

RECUPERA LA CONFERÈNCIA DE TERESA FORCADES AL SOPAR DEBAT 2009

· Crònica de l’acte (Bloc Joan Salicrú).
· Recull de fotografies de l’acte per Marc de San Pedro clicant aquí.
· Article de Ramon Bassas, col·laborador de ‘Valors’, al seu bloc: “Una nit de plaer amb la Teresa”, clicant aquí.

ALTRES CONTINGUTS DEL NÚMERO

Toni Cruanyes: “El periodisme no pot anar regalant olles per augmentar el número de lectors”. Llegir entrevista clicant aquí.
“Cultura Blackberry”, de Joan Salicrú. Llegir clicant aquí.
“Quasi un conte de fades”, de Ramon Radó. Llegir clicant aquí.
“Evolució per cooperació de Gemma Figueras. Llegir clicant aquí.
“Acompanyar-te, mort, a Àfrica”, de Francesc Grané. Llegir clicant aquí.
“La mirada crítica de Luis de Sebastián”, de Francesc Amat. Llegir clicant aquí.
“Els mons a Venècia de Ramon Bassas. Llegeix clicant aquí.
“Netvibes, l’escriptori a mida de l’usuari”. Article Marc de San Pedro. Llegeix clicant aquí.
“La viriginal Sardenya”. Article de Joaquim Amargant. Llegeix clicant aquí (Nou blocamb les col·laboracions de viatge de Valors).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *